Microneedling


Hur fungerar microneedling?


Den utrustning för microneedling som vi använder består av en professionell microneedling maskin – unikt verktyg som är idealiska för behandling av olika hudåkommor såsom åldrande (rynkor), ärrbildning (akne, kirurgiska), och hyperpigmentering m.m.


Kliniska studier har visat att professionell microneedling är effektivare än många andra behandlingar som laserslipning av huden, dermabrasion och kemisk peeling och lika effektiv som icke-ablativa behandlingar som IPL, CO2 laser, och Fraxel att stimulera kollagen- och elastin-produktionen och därigenom radera rynkor och utjämna ärr.


Vår microneedling-penna använder sig av 12 nålar som pulserar med 170 pulser/ sekund för att stimulera kollagen / elastin produktionen. Kliniska studier har visat att absorptionen av aktiv-ämnen ökar med så mycket som 1.000 gånger med microneedling. Kliniska studier har också visat att microneedling-behandlingar är effektivare i att öka tjockleken av huden än IPL, CO2 laser och fraxel.


Det finns många fördelar med microneedling;


1. Microneedling är revolutionerande


Det gör samma jobb som lasrar och andra ablativa metoder genom att öka produktionen av kollagen utan att skada det skyddande hudlagret.


2. Microneedling är mycket effektivt


I själva verket minst lika effektivt som laser, IPL, ThermaCool och andra ”maskinbaserade” behandlingar, men till en bråkdel av kostnaden för terapeuter och patienter.


3. Microneedling är säkert


”Icke-kirurgisk och icke-ablativ” betyder att behandlingarna är ”förlåtande” och hudvänliga.


Microneedling handlar om att skapa så många mikrokanaler som möjligt, under så komprimerad tid som möjligt.

Den reaktion som uppstår i samaband med penetrationen av nålen inleder en cellförnyelseprocess, samt en parallell läkningsprocess då cellen har givit signaler till stamcellerna om att dom är skadade, och därigenom påbörjar en förnyelse process av Kollagen & Elastin.

Mätningar har visat på en ökning av Kollagen & Elastin tätheten med ända upp till 1 000% efter endast en behandling.


Så av den anledningen så uppnås ett bättre resultat med en utrustning som genererar stora mängder mikrokanaler på kort tid.


Vår microneedling maskin har en kapacitet att leverera ca 1 800 000 mikrokanaler på endast 15 minuter!


Bild före och efter 3 behandlingar.


Pris microneedling:


Acne ärr/kinder 1200kr

Hela Ansikte 1600kr

Ansikte och hals 1800kr

Ansikte, hals och dekolltage 2000Kr


rengöring,peeling,serum och mask ingår.


Kemisk peeling i samband:

För att få ännu bättre resultat av behandlingen

så kan man kombinera med kemisk peeling före

microneedlingen.


Pris för kemisk peeling i behandling: 300kr